Boldog békeidők

Pestbudai Hírek

Mindenütt hódít a csárdás!
Világszerte keresettek a magyar csárdás oktatók. A tánc nemzetközi sikere folytán a külső és belső világ minden pontjáról kapják a meghívásokat. A magyar táncok sok helyen kezdik kiszorítani a helyieket, mint például az angol keringőt vagy a spanyol flamencot.

Újabb terror támadások a köztársaságban!
A MÁVAG ipartelepen történt lövöldözés után újabb támadást hajtottak végre a titkozatos terroristák. Most a békéjéről és nyugalmáról híres Galyatető volt a célpont, ahol a kikapcsolódni vágyó békés polgárok életét forgatták fel fenekestűl a támadók. Szabotázs akciót hajtottak végre egy neves szanatóriumnál, de az őrség sikerrel mefutamította a támadókat. Halálesetről nem érkezett jelentés.
Magát megnevezni nem akaró rendőrségi forrásunk szerint a híres harcoshoz János Vitézhez köthető terror csoport hajtotta végre ezeket az akciókat. A nyomozás vezetője Kovács Géza nem kívánta kommentálni az értesüléseket, és a nyomozás érdekére hivatkozva további részleteket sem árult el. Információink szerint azonban a Stefánia körúton megtalálták a terroristák búvóhelyét, és felszámolták a szervezetet.

Időjárás
Holnap borult idő várható, szemerkélő esővel, 8-14 fok közötti hőmérséklettel.

View
Látogatás a hervadozó Tündérországban

A társaság úgy döntött, hogy felkeresik Tündér Ilonát, hogy kimagyarázzák szerepüket, és tanácsot kérjenek a továbbiakhoz.
A szokásos óvatos módon eljutottak Tündérországba, ahol sikerült találkozni Ilonával. Nagyon gondterheltnek tűnt. Annyit tudott csak mondani, hogy meg kell próbálni túlélni az elkövetkező időt, és arra kérte a csapatot, hogy próbáljanak meg minél többet kideríteni, az álomölő kábítószer mögött álló szerveződésről. A Varjú nevű hajó nagy aggodalommal töltötte el. Szerinte egy komoly összeesküvés állhat a háttérben.

View
Búcsú a Napfény szanatóriumtól

A. Gróf és László vitéz miután hátulról megsorozta az őrséget, kis esélyt adva János Vitéz megmaradt csapatának a visszavanulásra, maguk is menekülőre fogták a dolgot. Egy robbanó üveget bevágtak középre, majd visszarohantak arra amerről jöttek. László kapott egy golyót a hátába, de fel se vette.
Az ajtón kiugorva azonban egy különös puska csövével néztek szembe, amit a korábban a légikiköktőben megpillantott fejvadász a Pléhszemű tartott. Mielőtt bármit tehettek volna a Grófba lőtt egy különös zöldes villámot, ami kábaságot okozott. Gróf kissé megtántorodva vetette magát a lépcsőhöz, és kezdett felfelé rohanni, közben László odaugrott a fejvadászhoz, és a kábítás évszzázados módszerét alkalmazva, jól fejbe somta. Majd ő is elkzdett felfelé rohanni, a közben megérkező őrök puskatüzében.

Mindeközben Kempelen Farkas és Pikpak a Bözske nevű léghajójukon, az ellenséges léghajó földre kényszerítését ünnepelték visszafelé menet. Már közel jártak, mikor észrevettek egy újabb léghajót, ami láthatólag a menekülő huszárok üldözésébe kapcsolódott be. Egy nagy fekete modernül felszerelt léghajó volt, orránál a Varjú névvel.
Pikpak berezelt, de Kempelen visszavezette a léghajót a szanatóriumhoz.

A Gróféknak a lépcsőn nem sikerült lerázni az üldözőket. A László által rájuk lökött beteghordozó kocsi csak kisebb fennakadást okozot. Mindenesetre annyi előnyök még volt, hogy kimásszanak a tetőre, és lecsapják a csapóajtót. Gróf megpróbált a csapóajtót pillanatra kinyitva, a felfelé jövőkre dobni egy robbanó palackot, de elvétette a kapaszkodókat, és mintha csak erre várt volna, a Pléhszemű újra meglőtte a zöld sugárral. Egy komoly migrénes fájdalom töltötte be a Gróf agyát, és kissé kábán kezdett el futni a léghajó felé. Kempelen kilépett szellem testéből, hogy segítsen (géppuska tűzzel nem akarta magukra vonna a másik léghajó figyelmét), de közben felért az első őr is. Az esetlenül futó Gróf könnyű célpont volt számára. Egy pontos lövéssel kilőtte a lábát, de egy utolsó erőfeszítéssel sikerült a Grófnak megragadnia a kötéllétrát. Kempelen szellemként végül elérnie az őrt, és sikerült annyira elvakítania, hogy ne tudjon tovább tüzelni. A léghajó közben elindult, és alacsonyan repülve sikerült elmenekülni.

Reggelre értek vissza Biatorbágyra, Pikpak szemrehányásait hallgatva. A. Gróf megpróbált magának orvosi ellátást találni, Kempelen és László vitéz pedig János vitézék titkos bázisára mentek. Itt meg is találták a huszárok túlélőit, de János vitéz azonnal rájuk támadt, árulással vádolva őket. Nagyon feldúlt állapotban volt, és őket hibáztatta azért, mert csapdába sétáltak. Végül a huszárok megkötözték, és a szenes pincébe zárták őket.
Délután felé harc hangjait hallották fentről. A kötelékekből könnyedén kiszabadultak, majd a pincében lévő ládákban rejtőztek el. Kempelen kis elmetrükkel is segített, hogy a házat átkutató emberek ne találjanak rájuk. Mikor leszállt az este, és kissé lenyugodtak a kedélyek, szép csendben sikerült kilopózni a szén ledobó ajtón. Ekkor realizálták, hogy a rendőrség volt, aki megszállta a házat.

View
"It's A Trap!"
Támadás az idősek otthona ellen

A csapat tagjai visszatértek Budapestre, hogy előkészítsék a támadász a Napfény szanatórium ellen. János Vitéz felhábordova hallgatta, mit tapasztaltak a karakterek, és azonnali támadás mellett döntött.
Amíg Tündérország seregei gyülekeztek László vitéz felkereste egyik régi barátját Pikpakot, aki gázszerelőként és fegyverbuziként éli életét Biatorbágyon. A legújabb projektje egy harci léghajó a “Bözske” felszerelése. Egy kis rábeszéléssel és sok pénzzel sikerült őt rávenni, hogy elvigye a csapatot a bevetésre. Közben Kempelen Farkas előszedte egy találmányát, amivel gép romboló mikrorobot “szúkat” tud kilőni.
János vitéz huszárjaival másnap találkoztak a Mátra egy félreeső völgyében. Északi oldalról (igen, végül ÉSZAKRÓL repületetek oda) támadott a csapat. Amíg a huszárok rést robbantottak a kerítésben, és rohamra indultak a szanatórium felé, addig a csapat léghajóval az épület fölé repült, és László vitéz A. Gróffal leugrott, hogy felülről hatoljon be az épületbe. Közben észrevették, hogy egy léghajó parkol a kikötőbe. Ezt Kempelen Farkas és Pikpak lőni kezdte, hogy elvágják a menekülés útját.
Amikor a huszárok az épületbe nyomultak, több gépágyú kezdettel el kerepelni, véres rendet vágva a támadók közt. A László vitézék elkezdtek lerohanni, hogy segítséget nyújtsanak.
Kempelenék pedig azt tapasztalták, hogy a kikötött léhajó igen jól bírja a lövéseket, sőt teli van emberekkel. Ahogy elkezdődött a harc, a másik léghajó elkezdett emelkedni, és az oldalán gépuskákat rejtő ablakok nyíltak. Kempelen gyorsan a kormányos pozícióba ugrott, és nagy nehezen sikerült úgy emelkednie, hogy ne kerüljenek az ellenséges hajó tűzvonalába. Ezek után egy emelkedési és manőverezési verseny kezdődött, de sikerült a Bözskével tartani az előnyös helyzetet. Pikpak géppuskatüze csak kisebb károkat okozott, de aztán Kempelennek sikerült úgy meglőnie az ellenség kormányműveit, hogy jelentősen vesztett manőverezési képességeiből. Végül sikerült közvetlenül a másik hajó fölé kerülni, és a János vitézéktől kapott robbanó palackokkal jól megszórták. Az ellenséges hajó menekülőre fogta, és elkezdett leszállni.
Mindeközben László vitézéknek sikerült leérnie, de amikor a csata helyére értek, látták, hogy a huszárokat már lekaszálták, és aki megmaradt az elmenekült. Az ellenség a MÁVAG őrszolgálat egyenruháját viselte. Azért megpróbáltak valamit segíteni. Hátulról sikerült kilőni a két géppuska kezelőjét, és az egyiket megszerzve lőni kezdték a huszárok üldözésére induló őröket. Sajnos nem sikerült meglepni őket, ezért a legtöbben fedezékbe ugortak, és elkezdtek visszalőni. Mint hogy László vitézék látták, hogy itt már túl sokat nem tehetnek, a visszavanulás mellett döntöttek.

View
Fél lábbal a sírban
Látogatás a szanatóriumba

A csapat elhatározta, hogy ellátogat Galyatetőre a Napsugár szanatóriumba, de a légikikötőben Kempelen Farkas felfigyelt egy gyanús alakra, akinek egyik szemén fém takaró volt. Ennek hatására halasztották az utazást, és A. Gróf kapcsolatain keresztül sikerült megtudni, hogy az illető egy Pléhszemű néven ismert magánnyomozó és probléma megoldó.
A fenyegetés hatására végül megpróbálták cseles átszálásokkal és vonat utazással elérni Galyatetőt. Gyöngyösön beszéltek meg találkozót Skye Kapitánnyal, azonban ő nem érkezett meg léghajójával. Ezért egy helyi ezermester Arnold összefusizott léghajójával végeztek légi felderítést. A Napsugár szanatórium hatalmas épület, amit láthatóan jól őriznek, és saját légikikötője van, de ennél sokkal többet nem tudtak meg.
Ezért végül személyesen keresték fel az intézményt. A. Gróf egy gazdag bárónak adta ki magát, aki egy rokonának keres elhelyezést, Kopó a titkárát játszotta, Kempelen Farkas volt a sofőr, és László vitéz a tesőr. Gróféknak meg is mutatták az épület déli szárnyát, ahol valóban jó körülmények közt gondozzák az időseket, akiket ide befizettek. Közben összefutottak a főorvossal, Mágenheim doktorral.
László vitéz közben felmérte, hogy a szanatórium területét őrzik, de nem túl nagy erőkkel.
Farkas a kocsiban maradt, és szellem alakban járta körül az épületet. Felismerte, hogy Mágenheimmel találkozott már a MÁVAG klinikán is. Az északi szárnyban, ahol a súlyosabb betegeket ápolják, végül rátalált egy gépezetre, ami valahogy a lelket szívja ki az emberekből.
A felderítés végén az őrségnek feltűnt a kocsiban ájultan fekvő sofőr. Már épp befelé vitték az épületbe, mikor Farkasnak sikerült visszajutnia a testébe, felébredt, és kimagyarázta magát.

View
Fűtés futás
Menekülés a MÁVAG lakótelepről

regi1.jpg
Miután felgyújtották a klinika raktárában a álomlő készletet, kirohantak az épületből, de szembe találták magukat két nehézpáncélos őrrel, a háttérben még egy lépegető is feltűnt. A csapat az erőviszonyokat felmérve, már ugrott is vissza az épületbe, lezárva a bejáratot. Az alagsori folyosókon már gyűlt a füst, és a belső lépcsőn lemerészkedő őrök is tüzet nyitottak rájuk. Míg a többiek László vitéz vezetésével a távfűtés szerviz alagútját kezdték keresni, Kempelen Farkas kilépett testéből, majd szellem alakban megérintette a lépegetőt irányító huszár elméjét, hogy a társait ellenségnek nézze. A sorozat azonban csak kisebb zavart okozott, és közben az épületen belül előrenyomuló őröknek sikerült kinyitni a bejáratot a nehézpáncélos őröknek. Ekkorra azonban a csapat már visszavanult a hátsó helységekbe, ahol rátaláltak a szerviz alagutakra.
A menekülés közben sikerült elérniük a távhő központot, ahol azonban újabb őrség várt rájuk. Ezt időben észlelve sikerült egy másik szerviz alagutat találni, ahol sikerült végül kereket oldani az üldözők elől. Tündér Ilona titkos bázisára visszatérve. János Vitéz nagy örömmel fogadta őket a sikeres küldetés után.

A következő megbízatás az álomölő kábítószer forrásának felderítése. Szerencsére László vitéznek eszébe jutott, hogy régi cimborája Frici említette, hogy benne van az álomölő csempészésben. Az óbudai Kispipa kocsmában (a zongoránál Kvasztics Fedor) sikerült rátalálni. Sok itatásra, és némi nyomásra elárulta, hogy a Galyatetőn lévő szanatóriumból szállítja az álomölő készleteket.

View
Szabotázs
Behatolás a MÁVAG klinikára

A csapat Skye Kapitány léghajóján Budapest felett elrepülve szemrevételezte a MÁVAG ipartelepet. Az egyik lakótelep közepén, a szolgáltató épületek közt volt a klinika, ami állítólag az állomölő kábítószer szétosztásának központja,
A csapat munkásnak öltözve hatolt be a lakótelepre, és kis kereségéléssel sikerült, egy megfelelő búvóhelyre találni az egyik épület padlásán. Kempelen Farkas lélek alakban felderítette a klinikát, és közben tapasztalta a kábítószer szörnyű hatását az emberi lelkekre.
A klinika oldalában felfedeztek egy lefelé menő rámpa végén egy oldal bejáratot, ahova a közeli magasvasút megállójából tudják leengedni az árukat. Több terv elvetése után végül úgy döntöttek, hogy kivárják az éjszakát, és ezen a bejáraton át jutnak az épületbe.
Az ajtó zárját kisebb műszaki problémák után Kempelen Farkasnak sikerült kinyitnia erre a célra bekészített kütyüjével. Bent azonban észrevették, hogy a raktár belső ajtaja előtt két őr posztol. Őket László vitéz elcsalta magához, az elsőt sikerült is leütnie, de a másiknak egy pontos lövéssel sikerült őt megsebeznie. Erre László fogta a táskában hozott puskáját, és anélkül, hogy elővette volna, telibe lőtte a másik őrt.
A belső ajtónál végleg csődött mondott Kempelen ajtónyitó szerkentyűje, mire László megragadott egy megfelelő fémrudat, és izomból kinyitotta az ajtót.
A raktárban más orvosi készletek mellett megtalálták az álomölő kábítószert is. A szer egy tejfehér köd szerűség, amit kis üvegcsékben tárolnak, és a használónak ezt kell belélegeznie. Miközben tanakodtak, hogy mi legyen, hangokat hallottak a folyosóról, és Skye kapitány érezte, hogy baj közeleg. Négy őr óvakodott lefelé nagyon óvatosan. László megpróbálta megtéveszteni őket valami mesével, de nem sok sikerrel. Végül Farkas szellem alakban halálfélelmet keltett bennük, aminek hatására visszahúzódtak.
A csapat úgy döntött, hogy felgyújtják a raktárkészletet. Ehhez gyúlékony anyagokat halmoztak fel, lelocsolták a raktárban talált alkohollal, és meggyújtották az egészet, aztán menekülőre fogták a dolgot. Ez idő alatt azonban befutott az erősítés, így mikor kirohantak a hátsó ajtón, két nehézfegyverzetű őrrel találták magukat szemben. A szemközti épület mögül pedig egy lépgető masinéria tűnt elő.

bónusz trek:
Beastie Boys – Sabotage

View
Tündérország börtönében

A csapat elmagyarázta az őket Kopóval szembesítő János Vitéznek, hogy már éppen őszintén el akartak mondani mindent, amikor lebuktak. Az őszinte beszéd meg is érintette János vitézt, de teljesítette kötelességét, és egy dutyiba záratta a bagázst.
Természetesen Kempelen Farkasnak a motozás ellenére sikerült pár szerszámot becsempésznie a cellába, sőt egy patkány szellemmel irányított kis robot is úgy volt beállítva, hogy megpróbálja megtalálni. Mindenekelőtt azonban kilépett testéből, és körbenézett a barlangrendszer börtön szintjén. Rá is talált János vitézre, aki valamiről nagyon vitatkozott Weisz Erikkel. Farkas megpróbált kapcsolatba lépni okkult kollegájával, azonban vesztére Erik komoly ellenérzéseket táplált irányába. Amint megérezte a jelenlétét, parancsot adott, hogy Farkast szedjék ki a cellából, cseréljék ki a falra bilincselt Kopóval, és üssék le, hogy ne legyen magánál.
A celllában sikerült a kakis vödörről leszedett fémdarabokkal kinyitni a lakatot. A pincerendszer felderítése közben rátaláltak Hany Istókra az elvadult bolond fiúra. Sikerült rávenniük, hogy megmutassa hol jár be a barlangokba kaját lopni. A menekülés útja nyitva állt, de a csapat végül úgy szavazott, hogy nem él a lehetőséggel. Istók még azt is elejtette beszéd közben, hogy Tündér Ilona nagy hatalommal bír, és ezért nagyon fél tőle.
Másnap a királynő elé is kerültek a foglyok, ahol előadták álláspontjukat. Végül Tündér Ilona kegyesnek mutatkozott, (Weisz tiltakozása ellenére) megbocsátott nekik, és egy hűségeskü letétele után elfogadta szolgálataikat.
Első feladatként azzal bízta meg őket, hogy semmisítsék meg a MÁVAG ipartelepen tárolt álomölő kábítószer készletet, hogy abba maradjon a munkások mérgezése.

View
Tündérország erdejei és rétjei
avagy pár nap pihi

Néhány nap nyugalomhoz jutott a csapat Tündérország szépséges földjén.
A. Gróf megpróbálta kapcsolatát elmélyíteni Athalieval, és közben valóban megtettszett neki a lány. Mint kiderült nem annyira romantikus alkat, inkább a kíváncsiság vonzotta a grófhoz. A gróf az egyik betanult szerepét adta elő, miközben a lányról kiderült, hogy egy kissé naív és idealista, de kalandvágyó és vagány.
Kempelen Farkas a hely szellemvilágbeli vetületét derítette fel. Különféle természeti szellemek őrzik a völgy különböző pontjait, például a Kristálybarlang bejáratát is. Azt is megtudta, hogy többen képesek a szellemvilágba látni vagy lépni a völgy lakói közül. Közülük Weisz Eriket az “udvari varázslót” ismerte meg.
László vitéz és Skye Kapitány pedig a helyi huszárokkal, elsősorban János Vitézzel múlatták az időd. Az italozás közben kiderült, hogy az itteniek milyen ellenséges érzülettel vannak az iparosodással és a technikai fejlődéssel szemben. Az emberiség romlását látják ebben.
Mikor kiderült, hogy Skye kapitány korábban harcolt az álomölő kábítószer terjesztői ellen, János vitéz elmondta, hogy ezt a szert az iparosok, például Brazovics Athanáz, arra használja, hogy a munkásait álmaiktól megfosztva, nagyobb teljesítményre ösztönözze. A csapat megbeszélte a helyzetet, de nem jutott döntésre, hogy melyik oldalra álljon, és kit segítsen.
Másnap felkereste őket János vitéz, és elvezette őket a Kristálybarlang egyik oldaltermébe. Itt megpillantották a Kopó falra bilincslet megkínzott testét…

View
Párbaj holdvilágnál

László vitéz és János vitéz farkas szemet nézett egymással. László próbálta valahogy kikerülni az összecsapást, de mikor látta, hogy János harcolni akar, közelharci fegyvere nem lévén, egy facsemetét tépett ki a földből, és azzal kezdett küzdeni.
A harc váltakozó szerencsével folyt. Lászlónak sikerült a fával kiütnie a szablyát János kezéből, aki erre megragadta és kitépte a fát László markából. László a földön fekvő kard után vetette magát, amit János a talpával leszorított, de nem számolt László erejével. Felcserélt fegyverekkel folyt tovább a küzdelem, de végül, miután kölcsönösen kisebb sérüléseket vittek be a másiknak, László a földre küldte ellenfelét, és János elismerte, hogy most kikapott.
A barátságos összecsapás után János vitéz, a közben odaérkezett óriások közreműködésével Tündér Ilona palotályába, a Kristálybarlangba kísérte a csapatot. Itt kellemesen elbeszélgettek reggelig, meghallgatva a két nagy vitéz hőstetteit.
Reggel fogadta őket a királynő a trónteremben. Itt A. Gróf ismét előadta a hősszerelmest, aki Athalie után jött el Tündérországba. Közben megjelent a “szerelem” tárgya maga. Végül a királynő Athalie kérésére megengedte, hogy a völgyben maradjanak.

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.