Boldog békeidők

Párbaj holdvilágnál

László vitéz és János vitéz farkas szemet nézett egymással. László próbálta valahogy kikerülni az összecsapást, de mikor látta, hogy János harcolni akar, közelharci fegyvere nem lévén, egy facsemetét tépett ki a földből, és azzal kezdett küzdeni.
A harc váltakozó szerencsével folyt. Lászlónak sikerült a fával kiütnie a szablyát János kezéből, aki erre megragadta és kitépte a fát László markából. László a földön fekvő kard után vetette magát, amit János a talpával leszorított, de nem számolt László erejével. Felcserélt fegyverekkel folyt tovább a küzdelem, de végül, miután kölcsönösen kisebb sérüléseket vittek be a másiknak, László a földre küldte ellenfelét, és János elismerte, hogy most kikapott.
A barátságos összecsapás után János vitéz, a közben odaérkezett óriások közreműködésével Tündér Ilona palotályába, a Kristálybarlangba kísérte a csapatot. Itt kellemesen elbeszélgettek reggelig, meghallgatva a két nagy vitéz hőstetteit.
Reggel fogadta őket a királynő a trónteremben. Itt A. Gróf ismét előadta a hősszerelmest, aki Athalie után jött el Tündérországba. Közben megjelent a “szerelem” tárgya maga. Végül a királynő Athalie kérésére megengedte, hogy a völgyben maradjanak.

Comments

peterfy peterfy

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.