Boldog békeidők

Tündérország erdejei és rétjei

avagy pár nap pihi

Néhány nap nyugalomhoz jutott a csapat Tündérország szépséges földjén.
A. Gróf megpróbálta kapcsolatát elmélyíteni Athalieval, és közben valóban megtettszett neki a lány. Mint kiderült nem annyira romantikus alkat, inkább a kíváncsiság vonzotta a grófhoz. A gróf az egyik betanult szerepét adta elő, miközben a lányról kiderült, hogy egy kissé naív és idealista, de kalandvágyó és vagány.
Kempelen Farkas a hely szellemvilágbeli vetületét derítette fel. Különféle természeti szellemek őrzik a völgy különböző pontjait, például a Kristálybarlang bejáratát is. Azt is megtudta, hogy többen képesek a szellemvilágba látni vagy lépni a völgy lakói közül. Közülük Weisz Eriket az “udvari varázslót” ismerte meg.
László vitéz és Skye Kapitány pedig a helyi huszárokkal, elsősorban János Vitézzel múlatták az időd. Az italozás közben kiderült, hogy az itteniek milyen ellenséges érzülettel vannak az iparosodással és a technikai fejlődéssel szemben. Az emberiség romlását látják ebben.
Mikor kiderült, hogy Skye kapitány korábban harcolt az álomölő kábítószer terjesztői ellen, János vitéz elmondta, hogy ezt a szert az iparosok, például Brazovics Athanáz, arra használja, hogy a munkásait álmaiktól megfosztva, nagyobb teljesítményre ösztönözze. A csapat megbeszélte a helyzetet, de nem jutott döntésre, hogy melyik oldalra álljon, és kit segítsen.
Másnap felkereste őket János vitéz, és elvezette őket a Kristálybarlang egyik oldaltermébe. Itt megpillantották a Kopó falra bilincslet megkínzott testét…

Comments

peterfy peterfy

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.