Okkultizmus

A modern okkultizmus számos ősi hagyományból táplálkozik, de egyik eredete a Mátyás király alkimistáinak egyik ágához a “pávákhoz” kötődik. Ez a csoport az Erdélyi fejedelemségben jutott vezető helyzetbe, és az alkimisták a fejedelmek támogatását élvezve szabadon gyakorolták tudományukat. Ennek köszönhetően különböző keleti mágikus hatások keveredtek a tanaikkhoz, és az alkimisták egyre inkább a lélek mágia felé fordultak. Sokuk a démoniológiát és nekromaciát gyakorolta.

Magyarország egyesítése után az okkult tanok követői még egy ideig a hatalom közelében maradtak. Megpróbálták az alkímia másik ágát gyakorló csoportot kiszorítani, és az általuk kifejlesztett “magszén” technológiát betiltani, de végül kudarcot vallottak, a magszén felhasználása elterjedt, az okkult tanokat pedig elnyomták és betiltották. Azóta az okkultizmus egy titkos tudomány, amit csak kevesen és titokban gyakorolnak.

Az okkultizmus számos különböző területet foglal magába, de majdnem mindnek köze van az emberi vagy nem-emberi lélekhez. A legelterjedtebb okkult praktikák:

  • Démonok, angyalok, emberi lelkek, természeti szellemek észlelése, idézése, irányítása, vagy a velük történő kommunikáció.
  • Kilépés a testből, és test nélküli lélekként mozgás a fizikai világgal párhuzamos szellem világban.
  • Kapcsolat más ember vagy állat lelkével. Kommunikáció, érzések vagy gondolatok észlelése, ezek megváltoztatása, az akarat rákényszerítése, mentális támadás.

Okkultizmus képzettség

Az okkultizmus képzettség alapvetően az okkult tanok ismeretét jelenti, tehát egy lexikális tudásról van szó. Aki jól ismeri az okkult tanokat az képes lehet leírt rituálék végrehajtására is. Komolyabb gyakorlati képességek kunsztok felvételével lehetségesek.

Okkult képességek (kunsztok)

  • Révülés. Kilép a lélek a testből a szellemvilágba. Ez a fizikai világgal párhuzamosan létezik. Itt a fizikai tárgyak csak homályosan észlelhetők, de a lelkek jól érzékelhetők.
  • A lélek érintése. A használó képes egy másik lélekre hatást gyakorolni. Ez leginkább rövid látomásokat, pillanatnyi érzéseket, egyszerű gondolatokat jelent. Ezek egy előnyszerzés akciónak minősülnek, ami ellen a célpont az Akarat képzettségével védekezhet.
  • A lélek megkötése. Ezzel a képeséggel egy jelenlévő lelket egy testhez vagy tárgyhoz lehet “kötni”. Ezt követően a lélek képes a test vagy tárgy irányítására.

Okkultizmus

Boldog békeidők peterfy peterfy