Boldog békeidők

Fél lábbal a sírban

Látogatás a szanatóriumba

A csapat elhatározta, hogy ellátogat Galyatetőre a Napsugár szanatóriumba, de a légikikötőben Kempelen Farkas felfigyelt egy gyanús alakra, akinek egyik szemén fém takaró volt. Ennek hatására halasztották az utazást, és A. Gróf kapcsolatain keresztül sikerült megtudni, hogy az illető egy Pléhszemű néven ismert magánnyomozó és probléma megoldó.
A fenyegetés hatására végül megpróbálták cseles átszálásokkal és vonat utazással elérni Galyatetőt. Gyöngyösön beszéltek meg találkozót Skye Kapitánnyal, azonban ő nem érkezett meg léghajójával. Ezért egy helyi ezermester Arnold összefusizott léghajójával végeztek légi felderítést. A Napsugár szanatórium hatalmas épület, amit láthatóan jól őriznek, és saját légikikötője van, de ennél sokkal többet nem tudtak meg.
Ezért végül személyesen keresték fel az intézményt. A. Gróf egy gazdag bárónak adta ki magát, aki egy rokonának keres elhelyezést, Kopó a titkárát játszotta, Kempelen Farkas volt a sofőr, és László vitéz a tesőr. Gróféknak meg is mutatták az épület déli szárnyát, ahol valóban jó körülmények közt gondozzák az időseket, akiket ide befizettek. Közben összefutottak a főorvossal, Mágenheim doktorral.
László vitéz közben felmérte, hogy a szanatórium területét őrzik, de nem túl nagy erőkkel.
Farkas a kocsiban maradt, és szellem alakban járta körül az épületet. Felismerte, hogy Mágenheimmel találkozott már a MÁVAG klinikán is. Az északi szárnyban, ahol a súlyosabb betegeket ápolják, végül rátalált egy gépezetre, ami valahogy a lelket szívja ki az emberekből.
A felderítés végén az őrségnek feltűnt a kocsiban ájultan fekvő sofőr. Már épp befelé vitték az épületbe, mikor Farkasnak sikerült visszajutnia a testébe, felébredt, és kimagyarázta magát.

Comments

peterfy peterfy

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.