Boldog békeidők

"It's A Trap!"

Támadás az idősek otthona ellen

A csapat tagjai visszatértek Budapestre, hogy előkészítsék a támadász a Napfény szanatórium ellen. János Vitéz felhábordova hallgatta, mit tapasztaltak a karakterek, és azonnali támadás mellett döntött.
Amíg Tündérország seregei gyülekeztek László vitéz felkereste egyik régi barátját Pikpakot, aki gázszerelőként és fegyverbuziként éli életét Biatorbágyon. A legújabb projektje egy harci léghajó a “Bözske” felszerelése. Egy kis rábeszéléssel és sok pénzzel sikerült őt rávenni, hogy elvigye a csapatot a bevetésre. Közben Kempelen Farkas előszedte egy találmányát, amivel gép romboló mikrorobot “szúkat” tud kilőni.
János vitéz huszárjaival másnap találkoztak a Mátra egy félreeső völgyében. Északi oldalról (igen, végül ÉSZAKRÓL repületetek oda) támadott a csapat. Amíg a huszárok rést robbantottak a kerítésben, és rohamra indultak a szanatórium felé, addig a csapat léghajóval az épület fölé repült, és László vitéz A. Gróffal leugrott, hogy felülről hatoljon be az épületbe. Közben észrevették, hogy egy léghajó parkol a kikötőbe. Ezt Kempelen Farkas és Pikpak lőni kezdte, hogy elvágják a menekülés útját.
Amikor a huszárok az épületbe nyomultak, több gépágyú kezdettel el kerepelni, véres rendet vágva a támadók közt. A László vitézék elkezdtek lerohanni, hogy segítséget nyújtsanak.
Kempelenék pedig azt tapasztalták, hogy a kikötött léhajó igen jól bírja a lövéseket, sőt teli van emberekkel. Ahogy elkezdődött a harc, a másik léghajó elkezdett emelkedni, és az oldalán gépuskákat rejtő ablakok nyíltak. Kempelen gyorsan a kormányos pozícióba ugrott, és nagy nehezen sikerült úgy emelkednie, hogy ne kerüljenek az ellenséges hajó tűzvonalába. Ezek után egy emelkedési és manőverezési verseny kezdődött, de sikerült a Bözskével tartani az előnyös helyzetet. Pikpak géppuskatüze csak kisebb károkat okozott, de aztán Kempelennek sikerült úgy meglőnie az ellenség kormányműveit, hogy jelentősen vesztett manőverezési képességeiből. Végül sikerült közvetlenül a másik hajó fölé kerülni, és a János vitézéktől kapott robbanó palackokkal jól megszórták. Az ellenséges hajó menekülőre fogta, és elkezdett leszállni.
Mindeközben László vitézéknek sikerült leérnie, de amikor a csata helyére értek, látták, hogy a huszárokat már lekaszálták, és aki megmaradt az elmenekült. Az ellenség a MÁVAG őrszolgálat egyenruháját viselte. Azért megpróbáltak valamit segíteni. Hátulról sikerült kilőni a két géppuska kezelőjét, és az egyiket megszerzve lőni kezdték a huszárok üldözésére induló őröket. Sajnos nem sikerült meglepni őket, ezért a legtöbben fedezékbe ugortak, és elkezdtek visszalőni. Mint hogy László vitézék látták, hogy itt már túl sokat nem tehetnek, a visszavanulás mellett döntöttek.

Comments

peterfy peterfy

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.